1045 Budapest, Berlini utca 47-49. +36 30 350 2847 info@fermentia.hu

Ereky Károly Díj 2013

A Pannon Egyetemen VEAB Ipari Biotechnológiai Munkabizottság ülésén idén is átadásra került az Ereky Károly díj, mellyel a legkiemelkedőbb szakdolgozatokat jutalmazzák. Az idei évben összesen 4 díj került átadásra. A jutalmazottak előadás keretében ismertették elért eredményeiket. A Fermentia kft. büszke, arra hogy támogathatja a tehetséges diákokat. Gratulálunk a díjazottaknak!

A díjazottak:
1. díj (100 000 Ft)
Szigeti Márton Géza: Simultaneous saccharification and fermentation of grain sorghum and energy utilization of the by-products
Témavezető: dr. Dallos András egyetemi docens

2. díj (60 000 Ft)
Oláh Bettina: Az akvakultúra szennyvízének bioremediációja nitrifikáló baktériumok segítségével hidropóniás módszerrel Témavezető: Csanádi Zsófia tud. munkatárs

3. díj (40 000 Ft)
Capári Dániel: Biomassza termikus és ultrahangos előkezelésének vizsgálata Témavezető: dr. Dallos András egyetemi docens

3. díj (40 000 Ft)
Németh Gabriella: Szárazságtűrő kukorica hibridek bioetanol potenciáljának vizsgálata Témavezetők: dr. Dallos András egyetemi docens és Tollár Ágnes Nikolett PhD hallgató

Tavalyi nyertesek: http://mk.uni-pannon.hu/index.php?option=com_content&task=view&id=470&Itemid=130 (Update: a  link sajnos már nem működik)

A VEAB Ipari Biotechnológia Munkabizottság 2012. október 25-én Veszprémben, a VEAB Székházban tartotta őszi ülését. Ezen került sor a “Hátrányos Helyzetű Gyermekek Oktatásáért” Alapítvány által meghirdetett Ereky Károly díjak átadására, amit az alkalmazott biotechnológia témakörben készített BSc és MSc szak- illetve diplomadolgozatokkal lehetett elnyerni.

1. helyezést ért el Gulyás Gábor: “Állati hulladékfeldolgozás során keletkező szennyvizek tisztíthatóságának vizsgálata SHARON módszerrel” címû diplomadolgozatával (Témavezető: Dr. Kárpáti Árpád).
2. helyezést ért el Molnár Éva: “Biogáz üzem gazdaságosabbá tétele a szubsztrát-összetétel optimálásával” címû szakdolgozatával (Témavezető: Dr. Dallos András)

x

A weboldalon "cookie-kat" ("sütiket") használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk látogatóinknak. A cookie beállítások igény esetén bármikor megváltoztathatók a böngésző beállításaiban.