FERMENTÁCIÓ DOWNSTREAM MOLEKULÁRIS BIOLÓGIA TERMÉK FEJLESZTÉS OKTATÁS

SZOLGÁLTATÁSAINK

Fermentáció

Felszereltségünk és felkészültségünk lehetővé teszi baktériumok vagy gombák akár 1000 l-es fermentorban történő felszaporítását, valamint folyamatfejlesztési és up-scaling feladatok végzését.

Downstream

Cégünk az 1000 literes gyártási sarzsok feldolgozásához szükséges eszközökkel rendelkezik. Szekunder metabolitok, illetve rekombináns fehérjék izolálásában, tisztításában tapasztalattal rendelkezünk.

Molekuláris biológia

E. coli vagy P. pastoris törzsek segítségével termelt rekombináns fehérjék tervezése és termelése akár 1000 literes fermentorban. Multigram mennyiségben és kíváló minőségben megrendelőink igényei szerint.

Termékfejlesztés

A jelenleg már elérhető immobilizált lipáz, illetve ketoreduktáz enzimrendszereken túl, partnerünkkel, a SynbioCat Kft-vel új enzimek, illetve új hordozók  fejlesztésében veszünk részt.

Oktatás

Az elmúlt 10 esztendőben valamennyi hazai, a területen aktív egyetemmel együttműködéseket alakítottunk ki. A Budapesti Műszaki Egyetem, mint egyik kiemelt partnerünk nemcsak a közös

RÓLUNK

A Fermentia Fermentációs Kísérleti Üzeme 10, 100 és 1000 literes fermentorai ideálisak különböző aerob technológiák fejlesztésére, léptéknövelésére. 8 egyforma 10 literes és 6 azonos kialakítású 100 literes fermentor együttes alkalmazása teszi lehetővé az optimálási feladatok megoldását. A megfelelően felszerelt készülékeink batch és fed-batch módon működhetnek. Az anaerob fermentációs feladatok kivitelezéséhez 5 darab 100 literes és egy 30 literes anaerob műveletekhez kialakított fermentor áll rendelkezésre. Az üzemhez tartozik egy megfelelően kialakított feldolgozó üzem is. A Fermentia Kft. szakemberei konzultációs, illetve oktatási tevékenységet is végeznek.

Cégünk elkötelezett a magas minőségű szolgáltatások és a környezettudatos tevékenységek mellett. A 2007-ben bevezetett minőségirányítási rendszer mellett 2016-ban bevezetésre került az ISO 14001:2015 környezettudatos irányítási rendszer is, amivel keretet adtunk a cég filozófiájában korábban is tetten érhető környezetbarát működésnek.

VIDEÓINK

A Fermentia Kft. a következő területeken keresi partnereit:

  • Bérfermentáció
  • Hatóanyag előállítás
  • Biomassza termelés
  • Rekombináns fehérjetermelés
  • Optimálási feladatok lombiktól 1000 literes fermentorig
  • Pályázati konzorciumokban való résztvétel a fenti területeken
  • Fermentációs tréningek, szakmai gyakorlatok lebonyolítása

Amennyiben további információra van szüksége, kérem lépjen kapcsolatba velünk, hogy megbeszélhessük fermentációs problémáit, feladatait.

CSAPATUNK

LEGUTÓBBI PROJEKTJEINK

2020-1.1.2-PIACI-KFI-2020-00002

Projekt azonosító: 2020-1.1.2-PIACI-KFI-2020-00002 Projekt címe: Antibiotikumok felhasználását csökkentő probiotikus állatgyógyászati termék fejlesztése tehenek ellést követő méhgyulladásának (metritis) megelőzésére Projekt összefoglaló Világszerte évente 700 ezer ember, ebből 25 ezer Európai Uniós állampolgár hal meg az antimikrobiális rezisztencia (AMR) következtében. Az antimikrobás gyógyszerekre rezisztens bakteriális kórokozók okozta megbetegedések nagy kockázatot jelentenek az állatállományok mellett az emberekre is. …

Cloudifacturing

Experiment 17: Fermicloud – Fermentation production optimisation using cloud manufacturing techniques

Probiotikum

Inaktivált Lactobacillust tartalmazó étrendkiegészítő készítmény fejlesztése a kemoterápia