Publikáció: Food Chemistry

Ismét egy magasan jegyzett tudományos folyóiratban (Food Chemistry, if: 4,529) jelent meg egy publikációnk a biológiai úton előállított nanoarany részecskékről (https://doi.org/10.1016/j.foodchem.2018.04.089). Ezúttal a NAIK Élelmiszer-tudományi Kutatóintézetének munkatársai közölték eredményeiket a nanoarany részecskék egy kiemelkedően előnyös felhasználási területéről. Az élelmiszerekben a mycotoxin mérése egy rendkívül fontos feladat, mert ezek a toxinok nagyon kis mennyiségben is rákkeltőek. A nanoarany részecskék segítségével a korábban alkalmazott mérési módszert majdnem két nagyságrenddel sikerült érzékenyíteniük! Gratulálunk fantasztikus eredményükhöz és örülünk, hogy a nanoarany részecskék előállításának fejlesztésében részt vehettünk.

advanced-floating-content-close-btn