Analitikai bővítés: GC-MS

Analitikai fejlesztések a talajszennyezők mikrobiológiai lebontásával kapcsolatban a Fermentia Kft-nél

Projekt azonosító száma: VEKOP-1.2.6-20-2020-01076
A kedvezményezett neve: Fermentia Mikrobiológiai Kft.
A szerződött támogatás összege: 17,5 millió forint
A támogatás mértéke: 70%
A projekt tényleges befejezési dátuma: 2021.08.31.


A Fermentia Kft. 2020 nyarán, a Versenyképes Közép-Magyarország Operatív Program támogatási rendszeréhez, Analitikai fejlesztések a talajszennyezők mikrobiológiai lebontásával kapcsolatban a Fermentia Kft-nél címen benyújtott támogatási kérelmét a Regionális Fejlesztési Programok Irányító Hatóságának vezetője 2020 szeptemberében 17 500 000 Ft azaz tizenhétmillióötszázezer forint összegű támogatásra érdemesnek ítélte.

A megítélt támogatásból, 2020 decemberében a Fermentia Kft. egy Shimadzu GCMS-QP2010 SE típusú, gázkromatográfiás tömegspektrométer készüléket szerzett be, mely az alapfelszereltségen túl rendelkezik automata mintaadagoló, egy további injektor és egy FID detektor egységgel is.

A beszerzett készülék a Bioremediációs-Bioaugmentációs Csoport 2020 végére elkészült új laboratóriumában került elhelyezésre, ahol kiszolgálja a Csoport környezeti szennyezések mérésével kapcsolatos igényeit. A készülék többek között alkalmas TPH, BTEX, PAH és VOC típusú vegyületek mérésére is, mely szennyezők lebontására a Fermentia Kft. biológiai oltóanyagokat/megoldásokat is kínál.

További információt bioremediációs-bioaugmentációs szolgáltatásainkról itt talál.