• Home
  • Koska Péter, MSc

1994-ben szerzett mikrobiológus diplomát az ELTE Természettudományi Karán.  2006-2011 között a TEVA Gyógyszergyár ZRt Alapanyaggyártó osztályán gyógyszer-alapanyag fermentáció fejlesztéssel foglalkozott, amely magába foglalta a termelő törzsek fejlesztését és a fermentációs folyamatok optimalizálását is.

2011-től a kazincbarcikai Vakcina Kft-ben részt vett a Lactobacillus tartalmú Ginepp cseppek fejlesztésében.

2017 elejétől dolgozik a Fermentia Kft csapatában, ahol különböző mikrobiológiai projektekben fermentáció optimalizálásával és probiotikumok fejlesztésével foglalkozik.

Publikációk:

  1. Szilágyi G, Simon L, Koska P, Telek G, Nagy Z.
    Visualization of mitochondrial membrane potential and reactive oxygen species via double staining.
    Neurosci Lett. 2006 May 22;399(3):206-9. Epub 2006 Mar 10.
  2. Péter K, Attila V, Eva KT Adrienn S, Zoltán N, Bertalan F.
    Possibilities of gene therapy with recombinant adenovirus in the cortex and hippocampus
    Ideggyogy Sz. 2013 May 30;66(5-6):184-9.
  3. Koska P, Dojcsák Kiss-Tóth E, Juhász Szalai A, Kovács GL, Barkai L, Rácz O, Fodor B.
    Brain glucose sensing and counterregulatory response to hypoglycaemia
    Acta Physiol Hung. 2013 Jun;100(2):133-9. doi: 10.1556/APhysiol.100.2013.2.1.

A weboldalon "cookie-kat" ("sütiket") használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk látogatóinknak. A cookie beállítások igény esetén bármikor megváltoztathatók a böngésző beállításaiban.

Privacy Settings saved!
Adatvédelmi beállítások

When you visit any web site, it may store or retrieve information on your browser, mostly in the form of cookies. Control your personal Cookie Services here.

These cookies are necessary for the website to function and cannot be switched off in our systems.

In order to use this website we use the following technically required cookies
  • wordpress_test_cookie
  • google_analytics

Decline all Services
Accept all Services