Downstream

Cégünk az 1000 literes gyártási sarzsok feldolgozásához szükséges eszközökkel rendelkezik. Szekunder metabolitok, illetve rekombináns fehérjék izolálásában, tisztításában tapasztalattal rendelkezünk.

A sejtmassza elválasztására folyamatos működésű ultracentrifuga, szeparátor áll rendelkezésünkre, de az élesztők, illetve a fonalas gombák kiülepítéséhez dekantert alkalmazunk.

A keretes szűrőprések, illetve mikro- és ultraszűrők támogatják, hogy az egyedi igényeknek megfelelően töményítsük, tisztítsuk meg az upstream során előállított fermentleveinket. A sejtfalak roncsolására egy 1000 bar nyomáson működő kétlépcsős homogenizátor is rendelkezésünkre áll, így juthatunk legegyszerűbben a kinyerni kívánt makromolekulákhoz. A fehérjék tisztítását AKTA900 FPLC rendszeren tudjuk elvégezni.

Analitikai vizsgálatok elvégzésére (biológiai folyamatok, illetve az izolálási, tisztítási feladatok követésére) vékonyréteg kromatográfiás és gázkromatográfiás módszereket tudunk alkalmazni.

Továbbá rendelkezésünkre áll egy Christ Epsilon 2-6D LSCplus 6 kg/nap jégkapacitású liofilizáló berendezés a fehérjeoldatok stabilizálására és egyéb fagyasztva-szárítási feladatok ellátására.