SZOLGÁLTATÁSAINK
Bioremedáció
Cégünk kifejlesztett egy anaerob fermentációs technológiát, mely lehetővé teszi rövid szénláncú, klórozott szénhidrogének (pl. tetra-, triklór-etilén) deklorinálására alkalmas, hely specifikus oltóanyag előállítását. A…
Fermentáció
Felszereltségünk és felkészültségünk lehetővé teszi baktériumok vagy gombák akár 1000 l-es fermentorban történő felszaporítását, valamint folyamatfejlesztési és up-scaling feladatok végzését. A 10, 30,…
Downstream
Cégünk az 1000 literes gyártási sarzsok feldolgozásához szükséges eszközökkel rendelkezik. Szekunder metabolitok, illetve rekombináns fehérjék izolálásában, tisztításában tapasztalattal rendelkezünk. A sejtmassza elválasztására folyamatos…
Molekuláris biológia
E. coli vagy P. pastoris törzsek segítségével termelt rekombináns fehérjék tervezése és termelése akár 1000 literes fermentorban. Multigram mennyiségben és kíváló minőségben megrendelőink…
Termékfejlesztés
A jelenleg már elérhető immobilizált lipáz, illetve ketoreduktáz enzimrendszereken túl, partnerünkkel, a SynbioCat Kft-vel új enzimek, illetve új hordozók fejlesztésében veszünk részt. Folyamatban…
Oktatás
Az elmúlt 10 esztendőben valamennyi hazai, a területen aktív egyetemmel együttműködéseket alakítottunk ki. A Budapesti Műszaki Egyetem, mint egyik kiemelt partnerünk nemcsak a…
RÓLUNK
A Fermentia Fermentációs Kísérleti Üzeme 10, 100 és 1000 literes fermentorai ideálisak különböző aerob technológiák fejlesztésére, léptéknövelésére. 8 egyforma 10 literes és 6 azonos kialakítású 100 literes fermentor együttes alkalmazása teszi lehetővé az optimálási feladatok megoldását. A megfelelően felszerelt készülékeink batch és fed-batch módon működhetnek. Az anaerob fermentációs feladatok kivitelezéséhez 5 darab 100 literes és egy 30 literes anaerob műveletekhez kialakított fermentor áll rendelkezésre. Az üzemhez tartozik egy megfelelően kialakított feldolgozó üzem is. A Fermentia Kft. szakemberei konzultációs, illetve oktatási tevékenységet is végeznek.
Cégünk elkötelezett a magas minőségű szolgáltatások és a környezettudatos tevékenységek mellett. A 2007-ben bevezetett minőségirányítási rendszer mellett 2016-ban bevezetésre került az ISO 14001:2015 környezettudatos irányítási rendszer is, amivel keretet adtunk a cég filozófiájában korábban is tetten érhető környezetbarát működésnek.
VIDEÓINK
A Fermentia Kft. a következő területeken keresi partnereit:
Amennyiben további információra van szüksége, kérem lépjen kapcsolatba velünk, hogy megbeszélhessük fermentációs problémáit, feladatait.
CSAPATUNK

Erdélyi Balázs PhD
CEO
Erdélyi Balázs PhD fokozatát biotechnológiából a Corvinus Egyetemen, Budapesten szerezte. 1998 óta a Budapesti Gyógyszerkutató intézetben dolgozik.

Sátorhelyi Péter, PhD
CTO
Sátorhelyi Péter élelmiszermérnök MSc fokozatát 1999-ben szerezte a budapesti Kertészeti és Élelmiszeripari Egyetemen Biotechnológia szakirányon.

Bódai Viktória, PhD
Head of R&D
Bódai Viktória PhD fokozatát kémiai tudományokból a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemen szerezte.

Kohári Szabolcs MSc
Project manager
Kohári Szabolcs MSc végzettségét a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem, Vegyészmérnöki és Biomérnöki Kar Biomérnöki mesterszakán szerezte, alkalmazott biotechnológia specializációban.

Czobor Ádám, MSc
Project manager
LEGUTÓBBI PROJEKTJEINK

BactoFil
A hazai piacvezető talajoltó baktériumtermék a BactoFil gyártása 2007 óta.

Cloudifacturing

2020-1.1.2-PIACI-KFI-2020-00002
Projekt azonosító: 2020-1.1.2-PIACI-KFI-2020-00002 Projekt címe: Antibiotikumok felhasználását csökkentő probiotikus állatgyógyászati termék fejlesztése…
PÁLYÁZATOK
HÍREINK
Cégünk a Cloudifacturing projektben
Cégünk részt vesz a Cloudifacturing EU-s projekt harmadik hullámában. A cél a gyártási szektor digitalizálása az adatgyűjtés, analízis, számítások és gyártási optimálás felhőben történő elvégzésével. A gyártási folyamatok digitalizációja a következő lépés
ACS Sustainable Chemistry &Engineering (if: 6,970) online elérhető
Örömmel tudatjuk kedves érdeklődőinkkel, hogy az ACS Sustainable Chemistry &Engineering (if: 6,970) online elérhető alábbi cikkünk: How to Turn Yeast Cells into a Sustainable and Switchable Biocatalyst? On-Demand Catalysis of Ketone Bioreduction or Acyloin.
Publikáció: Food Chemistry
Ismét egy magasan jegyzett tudományos folyóiratban (Food Chemistry, if: 4,529) jelent meg egy publikációnk a biológiai úton előállított nanoarany részecskékről (
Publikáció: Biochemical Engineering Journal
Ismét megjelent egy tudományos közlemény, amiben két munkatársunk is társszerzőként szerepelhet. A Biochemical
NFKIH pályázat
Sikeresen pályázott a VKE_17 programon az Elgoscar2000 Kft, a BME, az ELTE és a Fermentia Kft által létrehozott konzorcium. A “Metagenomikai módszerekre
OMÉK 2
Agro.BIO took part in the 78th National Agriculture and Food Exhibition and Fair (20-24. September 2017., Hungexpo D Pavilon; )